• Novinky

            • Jún ŠKD I. oddelenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jún ŠKD I. oddelenie.

              Brány školy sa zatvorili a s nimi aj činnosť školského klubu. V triede sa rozprestrelo nezvyčajné ticho, pokoj, nikto nekričí: „pani vychovááávateľká!“ Preto mi nedá nezaspomínať na mesiac jún. Všetci sme sa už posledné dni veľmi tešili na prázdniny, rátali dni do konca a hovorili si, kam povedú naše kroky. Posledný deň sme sa vyobjímali, aj na slzičky prišlo. Bolo to smutné lúčenie s podtextom: „HURÁ, UŽ SA NEMUSÍME UČIŤ!“. Posledný mesiac nás sprevádzali horúčavy, ktoré sme sa snažili „prežiť“ v úspornom režime, s šiltovkou na hlave a s vodou v rukách. Začali sme „Bosonohou olympiádou“, ktorou sme zároveň oslávili Deň detí. My sme také veselé a hravé zvieratká, a preto sme si pri plnení stanovených zvieracích úloh užili veľa zábavy a srandy. Každý utorok sme trávili čas v našej záhradke, kde sme sa hrali spoločenské hry, maľovali, skákali, tancovali, čítali si, stavali bunkre, poznávali rastlinky a stromy a zbierali naše chutné jahôdky. Naučili sme sa krásnu modlitbu „Za kamarátov“ a vysvetlili si, ako je potrebné, aby sme si vzajomne pomáhali a mali sa radi. Ku Dňu otcov sme z papiera svojimi šikovnými rúčkami vyrobili kravaty. Prečítali sme si niekoľko úžasných bájok, k nim vyrobili bábky a spoločne si zahrali divadlo. Bol to pre nás všetkých super zážitok. A pretože sa blíži čas dovoleniek a každý z nás ľúbi pohľad na vodu, namaľovali sme rozbúrené more a doplnili ho origami – loďkami. Trénujeme spoluprácu – prácu vo dvojiciach, v skupinách aj v celom kolektíve, pričom sa učíme vzájomne slušne a s rešpektom komunikovať. V úplnom závere mesiaca sme si nakreslili do puzzle našu najkrajšiu spomienku na tento školský rok, vystrihli a vzájomne poskladali. Ďakujem deťom za úžasné spoločné chvíle, prajem všetkým požehnané prázdniny plné slnka, vody a zábavy. Každému z vás som dala PRÁZDNINOVÚ VÝZVU. Teším sa, že ju aspoň čiastočne splníte a prinesiete už ako žiaci druhej triedy do školy. vychovávateľka Pavlína Radimáková

          • Výborná škola
            • Výborná škola

            • Blížime sa ku koncu školského roka, mnohí z nás už počítajú hodiny... je to čas, kedy sa hodnotia nielen úspechy žiakov v súťažiach, v projektoch, vyučovacie výsledky, no i hľadáme v čom sme neboli úspešní a čo je potrebné vylepšiť. Toto všetko odzrkadľuje kvalitu školy.

              Jedným z najdôležitejších  merateľných ukazovateľov kvality školy sú výsledky z celonárodných testovaní – Testovanie 9 a Testovanie 5. V tomto školskom roku sa uskutočnili v riadnych termínoch. My môžeme konštatovať, že naša Cirkevná základná škola sv. Cyrila a Metoda v Seredi opäť raz potvrdila svoje kvality .

              Vzdelávanie žiakov je jednou z našich priorít.  Na základe celonárodného merania NÚCEM-u – Testovania 9 2022, ktorého sa zúčastnilo 41 096 žiakov, sa naša škola  v oboch testovaných predmetoch umiestnila zo seredských základných škôl na 1. mieste a na vynikajúcom 3. mieste spomedzi testovaných škôl v okrese Galanta. Testovanie sa uskutočnilo 6. apríla 2022 a 19 deviatakov z našej školy zo slovenského jazyka a literatúry získalo 71,2%, pričom priemer  SR bol 59,1%.

              Percentuálny úspech z matematiky sme dosiahli 66,3% , celoslovenský priemer  bol 53,2%.

               

              Výborné výsledky dosiahli aj naši piataci v Testovaní 5 2022, ktoré sa uskutočnilo 18. mája 2022. Oboch testovaní sa zúčastnili aj žiaci so zdravotným znevýhodnením.

              Testovania 5 2022 sa zúčastnilo 48 723 piatakov SR. V našej škole Testovanie 5 absolvovalo 36 piatakov a ich výsledky sú výborné. Priemerná úspešnosť testu zo slovenského jazyka a literatúry bola na Slovensku bola 69,2%,  žiaci CZŠ. sv. Cyrila a Metoda dosiahli 77,59%. Slovenský priemer z matematiky bol 61,0%, naši piataci napísali matematiku na 72,03 %.

              Cieľom týchto testovaní je monitorovanie úrovne vedomostí a zručností žiakov a získanie objektívnych informácií o ich výkone, ako aj poskytnutie spätnej väzby školám o pripravenosti žiakov na ďalšie štúdium na stredných školách alebo 8-ročných gymnáziách. Svedčí o tom, aj fakt, že žiaci, ktorí boli prijatí na 8-ročné Gymnázium Vojtecha Mihálika v Seredi, sa v prijímacích pohovoroch umiestnili v prvej desiatke.

               

              Poďakovanie patrí všetkým pedagógom školy,  ktorí žiakov vzdelávali, a tak prispeli nielen k získaniu  výborných výsledkov školy v národných testovaniach, ale položili základy, na ktorých budú naši žiaci stavať svoju budúcnosť. Viesť tím zanietených a svedomitých  ľudí je snom každého manažéra a radosťou každého riaditeľa. Aj na našej škole takí ľudia sú. Je výborné, ak sa riaditeľ dokáže obklopiť kreatívnymi ľuďmi, spozná ich schopnosti, talent a ďalej s týmto poznaním dokáže pracovať. Potom si spoločne môžeme všetci  povedať, že veci sa nám podarili.

                                                                                                                               Ing. Monika Kroláková

               

          • Úspech v celoslovenskom kole!
            • Úspech v celoslovenskom kole!

            • Vzdelávame a podporujeme našich žiakov! Aj to sú slová, ktoré charakterizujú Cirkevnú základnú školu sv. Cyrila a Metoda v Seredi. Dňa 23. júna 2022 sa v Dolnom Kubíne konala prehliadka majstrov v práci so slovom a  umeleckým stvárnením  diel literárnych velikánov – súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Nie iba našu školu, ale aj mesto reprezentovala v celoslovenskom kole žiačka 8. triedy – Tamara Gablíková. Tamarina práca so slovom a umeleckým prednesom je skvelá. Odborná porota ocenila jej precítenie a podanie ukážky  francúzskeho velikána Charlesa Baudelaira – Hocikde mimo tohto sveta. Tamara v celoštátnom kole získala v III. kategórii v prednese prózy bronzové pásmo.

              Srdečne jej blahoželáme a veríme, že aj naďalej bude svojím prednesom šíriť radosť, pokoru a zachovávať jedinečné čaro slova.  

                                                                                                                                                                   Z.Javorová

            • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

              z prevádzkovo-organizačných dôvodov súvisiacich s výskytom pozitivity na Covid 19 u žiakov a pedagógov, po konzultácii s RÚVZ v Galante a  na základe § 3 ods.10 vyhlášky č.231/2009 Z.Z. a § 150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. bude dňa 30.6. 2022 (štvrtok) udelené riaditeľské voľno. Znamená to, že ukončenie školského roka bude prebiehať v stredu 29.6.2022. Vo štvrtok už  žiaci  do školy nepôjdu.

              Oceňovanie najúspešnejších žiakov a program žiakov sa bude konať o 9.00 hod. vo vonkajších priestoroch školy, v átriu, bez prítomnosti rodičov. Slávnostná akadémia v Dome kultúry v Seredi sa vzhľadom na aktuálnu situáciu neuskutoční. Po programe a oceňovaní žiakov bude nasledovať odovzdávanie vysvedčení. Predpokladané ukončenie slávnostného dňa bude  o 11. 35 hod. Školský klub v tento deň bude v prevádzke v riadnom režime.

                          

              Ospravedlňujeme sa Vám všetkým za vzniknutú situáciu. Vieme, že by Vás potešilo vidieť pripravované vystúpenia jednotlivých tried i žiakov. No zároveň veríme, že nám rozumiete. Budeme radi, keď po návrate z letných prázdnin si všetci spoločne v škole vzájomne odovzdáme svoje zážitky a všetky tie príjemne prežité chvíle v zdraví a v pohode so svojimi blízkymi a priateľmi. 

              S úctou

                                                                                                                 Ing. Monika Kroláková

                                                                                                                     riaditeľka školy

          • Majstri bez medailí
            • Majstri bez medailí

            • Každý športovec sníva o tom, že aspoň  raz v živote si porovná sily s tými najlepšími na podujatiach najvyššieho rangu. A žiaci našej školy sa zapríčinili o to, aby mohli byť súčasťou obdobnej akcie. Išlo o Majstrovstvá Slovenska v malom futbale detí, ktoré sa uskutočnili 24.6. 2022 v Nitre. Súťaž prebiehala v troch kategóriách: U10, U13 a U15. My sme pôsobili v kategórii U13, kde sme bojovali v konkurencii ďalších deviatich tímov, ktoré sa na tento turnaj kvalifikovali a merali cestu až z Prešova, Púchova, Komárna…, čo svedčí o význame celého podujatia. Naša kategória bola rozdelená do dvoch päťčlenných skupín. Z oboch skupín postupovali do play-off prvé dve družstvá z tabuľky, tie si to následne rozdali v boji o titul. Chcete vedieť, ako sme na majstrovstvách obstáli my? Dočítajte článok do konca. ;)

               

              Celý príbeh sa začal písať ešte na jeseň roku 2021, keď sa naša škola prihlásila do Detskej ligy v malom futbale. Malo ísť o súťaž hranú na spôsob európskych futbalových líg, kde proti sebe hrajú kluby danej ligy v pravidelných intervaloch. Žiaľ, pandemická situácia neumožnila uskutočniť plány organizátorov. Aby mohli deti aspoň trochu zažiť radosť zo športu, tak usporiadateľ pripravil pre prihlásené tímy jednodňové turnaje po celom Slovensku. Naša chvíľa prišla 12.5. 2022, kedy sme konečne mohli vybehnúť na zelený trávnik. Futbalové zručnosti sme porovnávali so základnými školami z Paty, Šoporne a  ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi, na ktorej trávniku sa podujatie uskutočnilo. Prvý zápas sme odohrali proti domácemu tímu. Išlo o náročný zápas, ktorý sme zlomili v náš prospech až v druhej časti a zvíťazili 4:0. Chlapci z Fándlyho mali mnoho nebezpečných príležitostí, ale nás v týchto momentoch podržal skvelý Máximo Boška v bráne. Proti Šoporni sme zvíťazili dominantným spôsobom 7:0, hoci na prvý gól sme sa museli dosť nadrieť. Súper bol veľmi húževnatý a podal bojovný a uznaniahodný výkon. Posledný zápas s Patou bol fyzicky veľmi náročný. Vysoké teploty a prudké slnečné žiarenie sťažovali všetkým hráčom podmienky. No, aj v tomto zápase sme zvíťazili vysokým rozdielom, ale koncentrácia na našej strane už nebola taká, ako v prvých dvoch zápasoch, čo malo za následok, že sme inkasovali gól. Sumárom sme sa stali celkovým víťazom turnaja v kategórii U13, čím sme sa kvalifikovali na Majstrovstvá Slovenska v malom futbale detí.

               

              Majstrovstvá Slovenska - V piatok 24.6. 2022 v ranných hodinách sa celý tím CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi zoskupil na miestnej autobusovej stanici. S malou dušičkou sme cestovali do Nitry, kde proti nám stáli školy s väčšou hráčskou základňou a s omnoho lepším materiálnym zabezpečením. Keď sme dorazili na štadión, kde svoje zápasy hráva miestny klub ČFK Nitra, všetko už bolo pripravené na futbalový sviatok. V našej kategórii figurovalo 10 tímov, ktoré boli rozdelené na dve skupiny. My sme sa nachádzali v skupine B, kde proti nám stáli: ZŠ Jarovnice, ZŠ Mateja Korvína z Kollárova, ZŠ z Komárna nachádzajúca sa na Ulici práce a ZŠ Mateja Bela zo Šamorína. Prvý zápas sme odohrali proti východoslovenskému celku z Jarovníc. Išlo o veľmi vyrovnaný zápas už od úvodného  hvizdu. V tretej minúte zápasu sa nám podarilo prekonať súperovho brankára vďaka Matejovi Sojkovi. Následne sa hra preklápala z jednej strany na druhú až do deviatej minúty, kedy ďalší benjamín v tíme, Timotej Mikulec, dal zápasu definitívu svojím gólom na 2:0. V druhom zápase sme sa stretli s chlapcami zo Šamorína. Súper mal jasnú fyzickú prevahu oproti našim hráčom, my sme sa tento deficit snažili kompenzovať dokonalejšiou technikou. Opäť išlo o zápas, ktorý nemal jasného favorita a oba tímy si vytvárali šance na skórovanie. Žiaľ pre nás, v bráne skončil len jeden pokus a to z kopačky súpera tri minúty pred záverečným písknutím rozhodcu. Po tomto zápase sme sa nachádzali na nepostupovej priečke, ale pred nami boli ešte dva súboje. Ten ďalší sme hrali proti ZŠ z Kollárova. V tomto zápase išlo o veľa, preto nikto nechcel riskovať a hráči dodržiavali taktické pokyny. Naša herná filozofia počas celého turnaja vychádzala zo zabezpečenej obrany. Defenzívne ladený bol aj súper. Tento zápas neponúkol okulahodiaci futbal s množstvom gólov a tímy sa rozlúčili bezgólovou remízou. Pred poslednou bitkou sme sa nachádzali v nevýhodnej pozícii a podobne ako naši hokejisti počas MS, aj my sme museli vytiahnuť postupové kalkulačky. Tabuľka hovorila jednoznačne, ak chceme postúpiť, musíme vyhrať za každú cenu a dúfať v prívetivé výsledky ostatných tímov našej skupiny. Naši chlapci boli proti Komárnu nesmierne odhodlaní. V štvrtej minúte sa presadil Matej Sojka, čím zapálil iskričku nádeje. Obranu výborne dirigoval Matej Greman s kapitánskym C” na ruke, ktorému sekundoval druhý stopér, Adrián Dubovecký. Zápas sme nakoniec vyhrali, v tíme zavládla obrovská eufória, ale ešte sme museli počkať na výsledky zvyšných zápasov. Nakoniec sa to podarilo a tabuľka pravdy ukázala, že skupinu B sme ovládli so ziskom siedmich bodov a celkovému skóre 3:1. Do semifinále sme mali nastúpiť proti druhému tímu zo skupiny A, čo bola ZŠ Beluša z Púchova. Súper bol opäť fyzicky zdatnejší a túto vyhodu v zápase využíval, čo našim hráčom znepríjemňovalo hru. Protivník nás naštrbil gólom na 1:0 a naň sme už v priebehu zápasu nedokázali odpovedať, hoci sme mali šance na vyrovnanie. V zápase o tretie miesto nás čakalo Kollárovo, s ktorým sme remizovali v základnej skupine. Úvod bol pre nás ako z rozprávky, keď už v prvej minúte prekonal súperovho brankára Tomáš Bihary. Celý zápas sme sa vyvarovali chýbám, ktoré mohli znamenať nebezpečenstvo pred našou bránou. Všetky strelecké pokusy eliminoval výborne chytajúci Máximo Boška a obrana pred ním. Vpredu sme hrozili nebezpečnými útokmi. Avšak, v poslednej minúte vyčerpávajúceho zápasu sme inkasovali vyrovnávajúci gól. O treťom najlepšom tíme na Slovensku v kategórii U13 rozhodli penalty. Prvé dve sme premenili, ale pri tretej sme nezvládli obrovský tlak. Súper bol neomylný pri všetkých troch pokusoch a získal bronzové medaily.

               

              Hoci sme sa nevyšplhali na futbalový Olymp v rámci Majstrovstiev Slovenska v malom futbale detí, naši chlapci sa napriek tomu dostali na piedestál. V histórii CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi dosiahli to, čo sa nikomu predtým ešte nepodarilo. Štvrté miesto medzi školami z celej krajiny bol doposiaľ nevídaný úspech. Disponujeme skromnými podmienkami pre šport, napriek tomu sme dokázali byť konkurencieschopným tímom a siahať na tie najvyššie priečky. Obrovský obdiv a vďaku si zaslúžia títo chlapci: Timotej Mikulec, Matej Sojka, Samuel Takáč, Alexej Mikulec, Máximo Boška, Adrián Dubovecký, Tomáš Bihary, Samuel Matušica, Matej Greman, Marek Jankuj, Oliver Vohlárik. Z majstrovstiev sme síce nepriniesli medaily, no chlapci sú právom v našich očiach vnímaní ako majstri.

               

              Mgr. Marko Baran

          • Zbierka školských pomôcok
            • Zbierka školských pomôcok

            • Máš doma školské pomôcky, ktoré už nebudeš používať, ale stále sú ešte použiteľné? Môžeš ich do 29. júna 2022 priniesť do školy, aby mohli pomôcť deťom, ktoré to potrebujú. Odovzdaj ich pani katechétke (prípadne tr. učiteľke). Spoločne tak podporíme aktivity našej farskej charity. Zo srdca ďakujeme, že pomáhaš! A. Kojšová

            • Bolo nám BOMBOVO!

            • Jedno júnové pondelkové ráno sme neprišli do školy so školskými taškami ale s kuframi a veľkými batohmi. Čo nás pred školou čakalo? Pán šofér a veľký autobus, ktorým sme sa zaviezli na naše veľké dobrodružstvo na miesto plné zelene, vône a slnka!

              V krásnom údolí pohoria Tribeč, pri meste Zlaté Moravce a obci Obyce, v nádhernom a tichom horskom prostredí sa v dňoch 13.-17.6.2022 zúčastnili žiaci 4. ročníka dlho očakávanej „Školy v prírode“. Po príchode na miesto, ktorým predchádzala cesta lesom sme sa ubytovali v Partizán Rezorte Obyce, kde už boli pre nás pripravené chaty s útulnými izbami. Hneď ako sme prišli, zoznámili sme sa s našimi animátorkami Lupe a Nemom, ktoré nám ukázali okolité prostredie. Po spoločnom obede sme sa hneď vrhli na spoločný program, ktorí si pre nás pripravili.

              Počas celého pobytu sme mali každý deň bohatý program. Začínali sme vždy rannou rozcvičkou priamo na čerstvom vzduchu za spevu vtáčikov. Veru, počasie nám krásne prialo! Nechýbala ani turistická prechádzka, na ktorej sme spoznávali okolie, stromy, rastliny a vychutnávali si čaro prírody. Na záver dňa nás čakala pošta, kde sme si počas dňa mohli napísať listy a večer sme si ich čítali.

              Najobľúbenejší bol popoludňajší program, ktorý bol naozaj bohatý a aktivity mali rôzne zameranie. Naučili sme sa množstvo piesní, tancov, hier, nechýbali ani súťaže, odmeny a spoločná opekačka. Dni utekali veľmi rýchlo. Posledný večer nás čakalo vyhodnotenie tímov a rozlúčka s animátormi. Všetci sme boli obdarovaní krásnym diplomom, pamätnou kartou, sladkou odmenou a šiltovkou.

              Poďakovanie za školu v prírode patrí najmä našej pani učiteľke Ing. Danke Ruňaninovej, skvelým animátorkám, nášmu zdravotníkovi a všetkým, ktorí spolu s nami prežili tento krásny a nezabudnuteľný čas v prírode. Ďakujeme! 😊

               

              Mgr. K. Hovancová

          • Oznam
            • Oznam

            • Milí rodičia, žiaci a priatelia školy,

              relácia Lupa v rádiu Lumen, mapuje život katolíckych farností a filiálok na Slovensku, predstavuje, ako fungujú cirkevné školy.

              Dnes o 20.00 bude rádio Lumen „mapovať“ život CZŠ sv. Cyrila Metoda v Seredi školy prostredníctvom našich žiakov  a pedagógov.

               Ak máte chvíľku čas,  nalaďte si rádio a počúvajte!

              Relácia sa v škole nahrávala 15. júna 2022, aktérmi boli žiaci a pedagógovia našej školy.

              Ak ste nestihli záznam môžete si ho opätovne vypočuť  https://www.lumen.sk/archiv-play/151355.

            • Tancuje celá škola

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tancuje celá škola.

              TANCUJE CELÁ ŠKOLA Nielen celebrity zo Star Dance môžu byť hviezdami tanečného parketu. Aj naše deti, jednotlivé triedy - pod vedením „dídžejov učiteľov“ sme si na hodinách telesné výchovy zatancovali, zabavili sa, zasmiali. Užili sme si posledné spoločné chvíle v škole v rytme disco, retro, tanečno-pohybových hier, hier loptových a štafetových. Deti sa cítili uvoľnene, slobodne a aj tie najzarputilejšie sa k nám pridali a vyjašili. Dôkazom sú krásne fotografie - momentky. Pozrite si ich a sami posúďte, koľko dobrej nálady medzi nami bolo a ako vieme byť na hodinách telesnej výchovy kreatívni. Pavlína Radimáková a učitelia telesnej výchovy

            • Celoslovenské kolo - 3. miesto

            • Dňa 11.6. 2022 sa na Spojenej škole sv. Rodiny v Bratislave konalo celoslovenské kolo súťaže ... a Slovo bolo u Boha. Je to súťaž v prednese kresťanskej poézie a prózy. Naša štvrtáčka Michaela Branderská so svojím prednesom zaujala porotu a s básňou Kvety od Márie Rázusovej-Martákovej v silnej konkurencii získala nádherné 3. miesto. Srdečne jej blahoželáme a tešíme sa, že sa takto úspešne reprezentovala našu školu!

              Z. Javorová

          • MESTSKÁ ATLETICKÁ OLYMPIÁDA STARŠÍ ŽIACI A ŽIAČKY
            • MESTSKÁ ATLETICKÁ OLYMPIÁDA STARŠÍ ŽIACI A ŽIAČKY


            • V stredu, 15.6.2022 sme plní očakávaní išli na atletické preteky mesta Sereď. Veľmi sme sa tešili. Dva roky sme si neporovnávali sily s ostatnými školami, a tak bolo všetko otvorené. Bojov o medaile sa okrem nás zúčastnili žiaci škôl: J. A. Komenského Sereď, J. Fándlyho Sereď, ZŠ s MŠ Šoporňa a Špeciálna základná škola Sereď.
              Atléti boli rozdelení na chlapcov a dievčatá. Chlapci - beh 60m, 300m, 1000m, skok do diaľky, hod granátom, vrh guľou, skok do výšky. Dievčatá - beh na 60m, 300m, 800m, skok do diaľky, hod kriketkou, vrh guľou, skok do výšky. V jednej disciplíne mohli štartovať maximálne 3 pretekári. Jeden pretekár mohol štartovať najviac vo dvoch disciplínach.
              Naša zostava nebola veľká, ale o to viac hviezdna:
              Sojková Ema (6.A), Kurbelová Katarína (7.A), Suchoňová Emily (8.A), Sokolová Barbora (8.A), Poláková Adriana (9.A), Kopálová Barbora (9.A), Boška Máximo (6.A), Skupin Andrej (7.A), Jankuj Marek (7.A), Chmelár Timotej (7.A), Polák Tomáš (9.A), Kurbel Matej 9.A).
              Naše atletické kroky sprevádzali horúčavy a o to viac si cením super výsledky, celkovú atmosféru medzi deťmi, vzájomnú podporu a pohodu, ktorá medzi nami bola. Naše najväčšie želiezko v ohni bola Emily Suchoňová, ktorá ako čierna puma suverénne zvíťazila v behu na 60m a 300m. Na stupne víťazov ju doprevadila aj Katarína, ktorá skončila na úžasnom 3. mieste v behu na 60m. Štvrtú medailu vybojovala vo vrhu guľou Barbora Sokolová a v hode kriketkou jej uniklo 3. miesto iba o pár cm. Pochvala patrí aj Eme Sojkovej, ktorá v behu na 300m obsadila 4. miesto. V tejto kategórii bola najmladšia. Barbora Kopálová si bez podmienok na tréning v skoku do diaľky vyskákala 4. miesto, 13cm od tretieho.
              Chlapci bojovali o každú sekundu a centimeter v atletických súbojoch, ale na najvyššie méty nedosiahli. Za zmienku stojí 4. miesto Mateja Kurbela v skoku do diaľky. Súťaž mala skvelú atmosféru, deti boli po dlhej športovej pauze zhovorčiví, kamarátski a my sa tešíme, že sme si mali možnosť zmerať sily so školami, ktoré majú výrazne lepšie športové zázemie a s gráciou sme pri nich obstáli. Vidieť naše deti na stupňoch víťazov je pre učiteľov najväčšou odmenou. Pre deti pre zmenu zmrzlina, ktorú sme si vychutnali cestou späť.
              Pavlína Radimáková

            • Hore nohami

            • Na hodine výtvarnej výchovy v 2.A by ste dnes nenašli jediného žiaka, ktorý by sedel v lavici a kreslil. Všetky lavice v triede dnes skončili hore nohami, aby si žiaci vyskúšali maľbu na potravinovú fóliu. Najprv sa trochu potrápili pri odhadovaní správneho pomeru farby a vody, aby sa im dielo neroztekalo, a potom už vnikali tieto krásne, dočasné umelecké diela.tr. uč.: Mgr. Monika Takácsová

            • Pozvánka

            • Pozvánka – rodičovské stretnutie, triedne schôdzky

                          Riaditeľka  CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi pozýva rodičov na triedne rodičovské spoločenstvá, ktoré sa uskutočnia dňa 14. júna 2022 od 14.00 do 17.00 hod individuálnou formou – konzultácie, podľa pokynov triedneho učiteľa.

          • Bosonohá olympiáda v ŠKD
            • Bosonohá olympiáda v ŠKD

            • Počas celého mája prebiehala vo všetkých 4 ŠKD poctivá a svedomitá olympijská príprava, ktorá bola naplánovaná na termín oslavy Dňa detí.

              Naše deti sa počas kvalitnej prípravy naučili veľmi veľa o možnostiach ľudského tela, ako nám slúži, pomáha a zároveň, ako vieme pomáhať my jemu.

              Starostlivosť o držanie tela, zdravú a pevnú chrbticu, zdravé chodidlá a zároveň udržiavanie našej mysle a nášho mozgu v kondícii – to sú základné piliere zdravého vývinu a vôbec pevného zdravia počas života.

              V piatok 3.6.2022 vyvrcholilo naše snaženie – slávnostne sme zahájili niekoľko týždňov plánovanú „Bosonohú olympiádu“.

              Súťažilo sa vo viacerých disciplínach, z ktorých spomeňme:

              Mravec – kolektívne stavanie mraveniska

              Opica – zbieranie banánov po pralese

              Pavúk – záchrana hmyzu z pavúčej siete

              Vorvaň – prenesenie vorvaňa do bezpečia z pobrežia späť do mora

              Kobylka – preskoky podľa balónovej mierky + koncert kobyliek

              Slimák – prechod senzomotorickou dráhou bez prezradenia sa (rolničkou)

              Deti si overili nielen svoje pohybové schopnosti, overili si zároveň svoju zdatnosť aj v oblasti výdrže, vytrvalosti, spolupatričnosti a kolektívnej snahy o spoločný úspešný výsledok, dosiahnutie cieľa napriek prekážkam. No čo je hlavné – nezabudli sme sa všetci spoločne kvalitne zabaviť!

              Odmenou bol výborný pocit zo spoločnej snahy, úspešných výsledkov a každý pretekajúci olympionik získal zaslúženú bosonohú medailu.

              Veľké poďakovanie smerujeme žiakom 8.A: Ester Cicákovej, Dominike Horvátovej, Eme Macurovej, Šimonovi Kulišiakovi a žiakom 9.A: Veronike Baričiakovej, Michaele Hercegovej, Monike Jankujovej, Viktórii Polákovej a Eve Slezákovej, ktorí svojím pričinením ochotne prispeli k úspechu tohtoročnej Bosonohej olympiády.

              Do športovania v ŠKD...

              Tím vychovávateliek a skvelých olympionikov.