• Novinky

            • V advente myslíme na iných

            • Počas adventu sa snažíme myslieť trochu viac na iných. Tento rok sa nám podarilo nazbierať krabice plné lásky pre seniorov, navštíviť spolu so sv. Mikulášom deti v MŠ v Seredi a priniesť im radosť. Vyrábali sme rôzne vianočné ozdoby a drobnosti pre potešenie a v Misijný deň detí sme ich predávali pred kostolom a kaplnkou. Aj vďaka Vašej pomoci sme vyzbierali 1.385,- eur,- a celý výťažok darujeme riaditeľovi PMD na Slovenku pri jeho návšteve u nás. V tejto našej snahe robiť dobro nám pomohli mnohí, ktorým sa chceme zo srdca poďakovať a vysloviť im úprimné Pán Boh Vám odplať!                   A. Kojšová

            • Šaliansky Maťko

            • Bola raz jedna malebná krajina - Slovensko sa volala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala...

              Dňa 13.12. sa naši žiaci, malí i veľkí odvážlivci a dobrí recitátori, popasovali s umeleckým prednesom slovenských povestí. Konkurencia bola veľká, recitátorské výkony vyrovnané. Súťažiaci si vypočuli prednesy svojich rovesníkov a netrpezlivo čakali na verdikt poroty.

              A tu sú víťazi:

              I. kat. - 2., 3. roč.

              1. miesto: Elizabeth Hannah Bale - 3. B

              2. miesto: Timea Sokolová - 2. B

              3. miesto: Lucia Valná - 3. B

              II.kat. - 4., 5. roč.

              1. miesto: Šimon Kurbel - 4. A

              2. miesto: Alex Evan Eckert - 4. A

              3. miesto: Oliver Klotton - 4. A

              III. kat. - 6., 7. roč.

              1. miesto - Paulína Kmecová - 7. A

              2. miesto - Sára Drešková - 6. B

               

              Elizabeth, Šimon a Paulína postupujú do okresného kola a my im budeme držať palce!

              Ďakujeme všetkým súťažiacim, porote, ako aj učiteľom, ktorí žiakov pripravovali.

                                                                                                                                    Kolektív uč. 1. a 2. stupňa

          • VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE
            • VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE

            •  

              V stredu 14. 12. 2022 sa na našej škole po dvojročnej pauze uskutočnili obľúbené VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE, ktoré sa niesli v duchu vône výborného sladkého punča, domácich pečených oblátok, perníkov a našej kreativity. Vyrábali sme a zdobili papierové ozdoby na stromček, snehuliakove usmiate tváričky, navliekali na drôtik trblietavé korálky,  z ktorých vznikli  krásne hviezdy na stromček a podľa  vlastnej fantázie sme si na podložky z korálok vymysleli vianočný motív a zažehlili. Príjemná atmosféra bola podčiarknutá vianočnými melódiami a návštevou našich milých predškolákov. Najväčšou odmenou pre nás všetkých, ktoré sme toto podujatie prichystali, sú úsmevy detí, ktoré si so sebou odnášali nielen výrobky, ale aj kúsok našej rodinnej školskej pohody a lásky k deťom, ktorá je pre nás najdôležitejší.

              Vychovávateľky ŠKD

            • Návšteva adventnej Viedne

            • Po troch rokoch sa nám opäť podarilo zrealizovať obľúbenú školskú akciu – návštevu trhov u niektorého z našich susedov. Tento rok naše kroky viedli do Viedne. Okrem prehliadky samotného centra, či návštevy Stephansdomu sme si so zatajeným dychom prezerali skvosty, ktoré v sebe ukrýva Prírodovedné múzeum vo Viedni. Svojou majestátnosťou nás doslova dostali mohutné modely dinosaurov, mamutov, ale aj exponáty rôznych motýľov, vtákov, cicavcov, či minerálov.

              Tento nádherný deň sme ukončili návštevou vianočných trhov, kde sme mali možnosť ochutnať viedenské špeciality, obdivovať rôzne výrobky zo skla a dreva,  a tak si vychutnať čaro tohto hlavného mesta našich susedov.

              Pevne verím, že v adventnom období o rok prebádame inú metropolu!

               

              Z. Javorová

          • Zimná nálada
            • Zimná nálada

            • Vonku primrzlo, a to je signál, že o slovo sa hlási pani Zima. Každé ráno nás sprevádza po ceste do školy a ukazuje nám svoju silu, keď nám vyštípe líčka. Aj naše triedy sa 12.12. premenili na zimnú krajinu  plnú snehuliakov, snehových vločiek, dokonca i cencúľov – vítali sme totiž pani Zimu. Deti prišli v tento deň do školy v bielom, lepili, strihali, počítali zasnežené príklady a vyfarbovali zimné krajinky, a tak sme spolu prežili opäť krásny deň  v našej škole.

              Triedne p. učiteľky 1.stupňa

            • Návšteva vianočných tvorivých dielní v Mestskom múzeu v Seredi

            • Deti z I. a II. oddelenia školského klubu si spríjemnili tento predvianočný čas návštevou Vianočných tvorivých dielní v Mestskom múzeu v Seredi. Spoločne s umelcami si mohli ozdobiť medovníčky, voskom kresliť snehuliakov na škrupinky alebo lepiť pestrofarebné reťaze z papiera. Dokonca si mohli vyskúšať aj techniku paličkovej čipky, pri ktorej s pomocou vytvárali zaujímavé náramky. Deti si odniesli nielen krásne výrobky, ale aj pekný zážitok z návštevy múzea.

              Mgr. Mária Gádošiová

          • eTwinning
            • eTwinning

            • Od minulého roka sme jeho súčasťou aj my. Čo to vlastne je? Je to európska komunita škôl a na Slovensku sa realizuje pod záštitou Európskej komisie a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

              Umožňuje zamestnancom a žiakom všetkých typov škôl spájať sa na diaľku, a tak komunikovať vo virtuálnom prostredí. Komunita sa neustále stará a podporuje vzdelávanie pedagógov, aby mohli žiakom čo najefektívnejšie pomáhať prekonávať jazykové bariéry, učiť ich vzájomnej tolerancii, kritickému mysleniu, rozvíjať IKT zručnosti, ale taktiež ich učiť rešpektovať zvyky, tradície a kultúru iných krajín. Komunita ponúka odborné konferencie a semináre na podporu rozvíjania práce s eTwinningom a modernými technológiami. Jedným z podobne tematicky ladených seminárov bol Slovanský seminár, ktorý sa uskutočnil v českom Přerove. Bol to seminár, kde sa účastníci oboznámili s plánovaním projektu, nástrojmi, ktoré sa dajú aktívne využívať pri realizácii projektu so žiakmi. Semináru sa zúčastnila pani učiteľka Javorová, ktorá je zároveň aj koordinátorka projektu, ktorý sa podarilo na uvedenom seminári založiť.  Členmi projektu budú tri slovanské krajiny, a to Poľsko, Česko a Slovensko, pričom primárnym komunikačným jazykom bude angličtina. Podrobnejšie informácie o projekte a postupný priebeh jeho realizácie sa budete dozvedať postupne z našich informačných médií.

              Z. Javorová