• Novinky

          •  Malé Spievanky
            • Malé Spievanky

            • 10 dievčat z krúžku Spievanky s Mirkou sa už 3 týždne veľmi snažia a začínajú sa stávať malými Spievankami. Spievanky s Mirkou sú o speve, tanci, o hudbe a hudobných nástrojoch, o prežívaní hudby a jej cítení. No nielen. Spievanky majú v sebe veľa lásky, úcty, porozumenia, rešpektu a pochopenia. Zároveň dievčatá každý týždeň dokazujú, že majú v sebe veľký dar, snahu, pracovitosť a odvahu a tiež úžasnú energiu a dobrú náladu. Vďaka týmto všetkým schopnostiam a danostiam vznikla pieseň pre naše starké, pre našich starkých.

              Dovoľte nám venovať ju starým rodičom všetkých našich žiakov a zároveň posielame s piesňou naše objatia starkým do Domova dôchodcov v Seredi.

              Bc. M. Miklošovičová

              Srdečný pozdrav starkým

          • Spojila nás láska
            • Spojila nás láska

            • Láska ku knihám, k písanému slovu. Práve  knižnica  je miesto, kde sa spája slovesné umenie, krásno a cit pre detail. Miesto, kde sa vždy radi zastavíme a nazrieme do tajomstiev, ktoré v sebe skrývajú knižné príbehy. Príbehy, ktoré nás sprevádzajú od narodenia vďaka našim najbližším. Preto sme sa celoslovenský projekt s názvom Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice  rozhodli prežiť  s tými, ktorí nás už od malička sprevádzali svetom knižných príbehov a oboznamovali nás s knižnými hrdinami- so starými rodičia.  V tento deň sme sa postupne všetci prestriedali v našej milej knižnici, kde na nás už netrpezlivo a s úsmevom na perách čakali starí rodičia, ktorí nás previedli svetom rôznych literárnych príbehov. Tento deň bol však okrem čítania so starými rodičmi ešte v niečom výnimočný. Už od rána našu školu navštívili rôzni hrdinovia z kníh a filmov, čím sa opäť potvrdilo, že nechať sa unášať na krídlach fantázie sa oplatí. V priestoroch školy sme tak mali možnosť stretnúť víly, princezné, zvieracích hrdinov,  biblické postavy a rôznych iných hrdinov, ktorí zasadli do školských lavíc.

              Veľké ďakujem patrí všetkým kolegom, starým rodičom za to, že neváhali a s radosťou prijali pozvanie medzi nás a pani Matuškovej, ktorá tento výnimočný rozprávkový deň pre nás zaznamenala v milom videu.

              Teší ma, že aj napriek neustálemu rozvoju moderných technológií  si čaro čítania knihy stále dokáže nájsť miesto v našom živote.

              Náš deň v školskej knižnici

              Z. Javorová

            • Blížiace sa sviatky

            • Milí priatelia, opäť sa blížia sviatky, kedy viac myslíme na tých, ktorí nás už predišli do večnosti. 1. 11. budeme oslavovať všetkých, ktorí sú už v nebi – Sviatok všetkých svätých. 2. 11. budeme prosiť za tých, ktorí ešte na stretnutie s Pánom iba čakajú. V tento deň už tradične prebieha aj akcia Sviečka za nenarodené deti. Sviečky si budete môcť zakúpiť aj u nás v škole od dobrovoľníčok pred vyučovaním. Sklenená sviečka – 5,- eur, plastová 1,- euro. Kúpou sviečky podporíte projekty a činnosť Fóra života. Viac info na: https://sviecka.forumzivota.sk/

                                                                                                                                 Mgr. A. Kojšová

            • Sokoliari

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sokoliari.

              V utorok sme sa zabavili, sokoliari do nášho školského klubu zavítali. O dravcoch a sokoliarstve nám porozprávali, plamienku driemavú sme aj pohladkali a dokonca sa s ňou aj na ruke odfotili. Veľa nových vecí sme sa dozvedeli, úžasný zážitok si ponechali.

          • Stolný tenis
            • Stolný tenis

            • V piatok, 21. 10. 2022 sme sa po dlhej dobe zúčastnili Majstrovstiev okresu v stolnom tenise družstiev. Našu školu reprezentoval Andrej Mánik, Matej Lenčéš, Máximo Boška a Matej Sojka. Turnaja sa zúčastnilo sedem mužstiev z nášho okresu. CZŠ sv. Cyrila a Metoda  Sereď, ZŠ s MŠ K. Kuffnera Sládkovičovo, ZŠ s MŠ Dávida Mészárosa Veľká Mača, ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava, ZŠ s MŠ Šoporňa, ŽŠ Gejzu Dusíka Galanta, ZŠ Sídl. SNP Galanta. Boli sme rozdelení do dvoch skupín, z každej skupiny postupovali dve mužstvá do bojov o medaily. Pani učiteľka nám vylosovala šťastné číslo sedem a my sme sa s vervou pustili do bojov s družstvami Šintavy a SNP Galanta. Súťaž sa hrala do 3. víťazného bodu, resp. všetkých 5 zápasov. Počet súťažiacich 3 alebo 4. Po 1. kole mohol štvrtý hráč nastúpiť v ďalších stretnutiach. Pre nás bola táto súťaž jedna veľká neznáma. Prvé stretnutie so SNP Galanta nám nevyšlo. Jednoznačne sme prehrali na zápasy 0:3. Do zápasov so Šintavou sme vstúpili s odhodlaním, dať do toho všetko, pokúsiť sa vyhrať a postúpiť do boja o tretie miesto, pretože chalani zo Šintavy po urputnom boji s Galantou prehrali. Po napínavých  zápasoch sme takzvane o prsia prehrali 2:3. V rozhodujúcich okamihoch sme sa nedokázali vyrovnať s nervozitou a zbytočne sme strácali kontrolu nad hrou. Boli sme z toho veľmi smutní. Možno sa pýtate, prečo píšem „šťastná sedmička“? Pre poznanie, že je potrebné viac trénovať a zlepšiť techniku hry, pre poznanie, že nič sa nesmie vopred vzdať,  pre poznanie, že prehra nás vždy posúva ďalej, pre poznanie, že sme dobrá partia, ktorá sa vedela aj s ostatnými porozprávať, zahrať si po vypadnutí s ostatnými pri tréningovom stole a zatlieskať víťazovi – ZŠ SNP Galanta, ktorí budú náš okres reprezentovať na úrovni kraja.

              Ja, ako pedagóg sa chcem poďakovať chalanom za príkladné športové správanie, za chuť reprezentovať našu školu aj budúci rok, za krásny deň, ktorý sme spoločne prežili.

              Pavlína Radimáková

          • Svet je v rukách Nebeského Otca
            • Svet je v rukách Nebeského Otca

            •  

              Svet je v rukách Nebeského Otca – tak znie tohtoročné heslo

              Aj my sme sa rozhodli pripojiť k akcii Milión detí sa modlí ruženec. Preto sa ho dňa 18. 10. 2022 budeme spoločne modliť v našej školskej kaplnke. Kto chce a má, môže si do školy priniesť ruženec.        A. Kojšová

               

              Viac info: https://acnslovensko.sk/novinky/milion-deti-sa-modli-ruzenec-2022-svet-je-v-rukach-nebeskeho-otca/

               

            • Výsledky: "PLODY ZEME"

            • Aj tento školský rok 2022/2023 sme spolu so žiakmi, za pomoci ich rodičov či starých rodičov mohli zorganizovať ďalší ročník výstavy s názvom PLODY ZEME.  Všakovaké jesenné plody z našich lesov a záhrad sa vďaka detskej fantázii premenili na rôzne rozprávkové postavičky, zvieratká, či dopravné prostriedky. Nezvyčajný tvar, veľkosť i farba jesenných plodov sa pod šikovnými rukami razom zmenili na originálne výtvory, prostredníctvom ktorých pestrofarebná jesenná nálada zavítala aj do priestorov našej školy. V piatok prebehlo školské hlasovanie, do ktorého sa zapojili všetci žiaci aj učitelia.  Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V prvej kategórii súťažili výrobky žiakov z I. stupňa a v druhej výrobky žiakov  II. stupňa. Výsledky hlasovania sú nasledovné:

              Výsledky hlasovania súťaže Plody jesene na I. stupni:

               

              1. miesto získala „Srnka“, ktorú vyrobila žiačka Nela Slížová z 2.B.triedy, súťažiaca pod číslom 50.

              1. miesto získal aj  „Vesmírny práškovač“, ktorý vyrobil Damián Jakubík z 2. B. triedy, súťažiaci pod číslom 47.

              2. miesto získala „Deduškova chalúpka“, ktorú vyrobila Tereza Póšová zo 4. A. triedy, súťažiaca pod číslom 1.

              3. miesto získala „Veselá tekvica “, ktorú získal Janko Paldan z 1.A. triedy, súťažiaci pod číslom 4,

              3. miesto získal aj „ Domček Myšky Hryzky“, ktorú vyrobili Viliam  Martinák z 1.A a Nela Martináková

                                zo 4.A. triedy, ktorí súťažili pod číslom 8,

              3. miesto získala aj „Prechádzka lesom“, ktorú vyrobil Max Kmec zo 4.A. triedy, ktorý súťažil pod číslom 22

               

              Výsledky hlasovania  súťaže Plody jesene na II. stupni :

               

              1. miesto získala „Sushi“ od Sandry Sklenárovej žiačky 6.B. triedy, ktorá súťažila pod číslom 3,

               

              2. miesto získal  „Stitch “ od Sofii Sokolovej, žiačky 6. B. triedy, ktorá súťažila pod číslom 14,

               

              3. miesto  získal „Malý lesík “, od Lukáša Lenčéša zo 6.A. triedy , ktorý súťažil pod číslom 27 .

              3. miesto získal aj „Pudlík“, od Tadeáša Ferenczyho zo 7.A. triedy, ktorý súťažil pod číslom 36.

               

              Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým, ktorí sa do výstavy zapojili.

               

              Ak by ste sa chceli inšpirovať, čo všetko sa dá z jesenných plodov vytvoriť, nech sa páči kuk na naše fotky.

            • Zdravo a chutne

            •  

              Počas uplynulého týždňa žiaci našej školy prijali výzvu k zdravšiemu a aktívnejšiemu životnému štýlu a všetci spoločne sa zapojili do aktivity Týždeň športu a zdravej výživy.S témou zdravej výživy a športu sa stretli na rôznych vyučovacích hodinách, netradične sa rozhýbali  počas celého vyučovania. Hliadka desiatovej polície v prvej triede kontrolovala desiatové boxíky. Príjemným prekvapením bolo množstvo ovocia a zeleninky a fľašky naplnené čistou vodou. Starší žiaci si pripravovali zdravé desiate v triedach, zahrali sa ovocné pexeso, vytvorili potravinovú pyramídu, občerstvili sa v ovocnom bufete...

              Počas hodín telesnej výchovy  sme si všetci zmerali sily v štafetovom behu. Nezaháľali ani  učitelia, ku ktorým sa pridali aj pán dekan s pánom kaplánom. Vytvorili družstvo a s nadšením zabehli štafetový beh. Výsledky vás možno prekvapia.

              1.kategória – 1. stupeň                priemerný čas na žiaka

               

              1. miesto:       4.A                              15,57 s               

              2. miesto:       3.A                              17,60 s    

              3. miesto:       3.B                              18,60 s                                                                                                         

                                     2.A                              22,40 s  

                                     2.B                              26,13 s

              2.kategória – 2. stupeň        

              1. miesto:        9.A                               14,12 s

              2. miesto:        6.B                              14,25 s                      

              3. miesto:      7.A                                14,47 s         

                                    8.A                                14,66 s                                                                                               

                                    6.A                                16,33 s                                                                                             

                                    5.A                                16,50 s

              Učitelia                                              17,06 s

              Sme radi, že táto aktivita sa stáva tradíciu a už teraz sa  tešíme  na ďalší rok!

              Mgr. Z. Kubányiová

               

          • Všetkovedko 2022
            • Všetkovedko 2022

            •  

              Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími

              Ako sa súťaží?

              Do súťaže sa môžu zapojiť deti z 2. – 4.ročníka našej školy. Súťaží sa v troch samostatných kategóriách:

              • v kategórii VŠETKOVEDKO 2 súťažia druháci,
              • v kategórii VŠETKOVEDKO 3 súťažia tretiaci,
              • v kategórii VŠETKOVEDKO 4 súťažia štvrtáci.

              Druháci majú 40 minút na zodpovedanie 24 otázok. Tretiaci a štvrtáci za 40 minút zodpovedia 30 otázok. Pri každej otázke nájdu ponúknuté štyri možnosti, pričom správna je vždy len jedna z nich. Otázky sú zo všetkých oblastí, s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova. Súťaž sa uskutoční v stredu 30. novembra 2022. Štartovné je 5 € na žiaka.

               

              O čo sa súťaží

              Každý súťažiaci dostane pekný diplom. Ak sa zaradíš vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získaš titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

              Neváhaj, prihlás sa do 21.októbra u p.uč. Kurbelovej a ukáž čo vieš!

              L. Kurbelová

            • Poďakovanie

            • Milí priatelia, určite si pamätáte, že 23. 9. 2022 sme sa zapojili do zbierky Biela pastelka. Naša škola tak prispela na túto zbierku sumou 136,62. Každému darcovi patrí úprimné ĎAKUJEM a PÁN BOH ODPLAŤ!                                               A. Kojšová

          • RECYKLOHRY - ZAPOJTE SA AJ VY!
            • RECYKLOHRY - ZAPOJTE SA AJ VY!

            •    Naša škola sa i tento školský rok zapája do školského recyklačného programu Recyklohry. Program zastrešuje spoločnosť ASEKOL, ktorá zaisťuje zber a recykláciu elektrozariadení, ktoré už doslúžili. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov u detí a tiež zaistiť recykláciu drobných elektrozariadení. Každý žiak môže do školy nosiť nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad telefón, počítačové vybavenie, ale tiež varnú kanvicu, fén, kulmu či rádio, ale i staré a vybité baterky). Za nazbierané drobné elektrozariadenia získa naša škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, či hry pre voľný čas.

                 Do  26. októbra  zbierame i staré mobilné telefóny. Zapojením sa, zberom a následným odovzdaním starých mobilov p.uč. Kurbelovej má každý jednotlivec možnosť vyhrať rôzne ceny, cez knižky, predplatné časopisov, tablety...

              Zapojme sa a chráňme spolu životné prostredie. ​​​​​​

              Za Vašu pomoc už teraz ďakujeme. 

                                                                                                            Mgr. Lenka Kurbelová

          • Plody jesene
            • Plody jesene

            • Aj tento školský rok organizujeme výstavu "Plody jesene". Žiaci sa môžu do tejto súťažnej výstavy zapojiť tak, že svoj jesenný výtvor zhotovia individuálne doma a do školy prinesú už hotový výrobok dňa 13. 10. (štvrtok) 2022. Na svoju prácu môžu použiť rôzny prírodný materiál (hrušky, jablká, tekvice, gaštany, listy, šípky ...)

              Najkrajšie práce budú odmenené!

                                                                                                                                      Mgr. P. Hošták

            • Návšteva Dopravného ihriska v Trnave

            • Žiaci 1. a 3. ročníka si dňa 29. septembra 2022 na dopravnom ihrisku v Trnave vyskúšali naživo rôzne reálne situácie, ktoré v cestnej premávke môžu nastať. Vďaka teoretickej aj praktickej výučbe sa postupne vžili do úlohy chodca, cyklistu a tiež vodiča na šľapacej motokáre. Táto hra však mala prísne pravidlá a na konanie všetkých účastníkov cestnej premávky prísnym okom dohliadali skúsení inštruktori.Detské dopravné ihrisko umožňuje žiakom zažiť situácie, ktoré im učiteľ nedokáže opísať, ani ukázať na fotografiách. Zabezpečuje tak výchovu, vzdelávanie a výcvik budúcich vodičov a priamo tak podporuje bezpečnosť našich detí na cestách. A preto dúfame, že výučba, ktorú žiaci absolvovali, prispeje k tomu, aby boli pozornými účastníkmi cestnej premávky a mohli vždy bezpečne prísť do svojho cieľa.

                                                                                                                                Mgr. Nina Dúdiková