• Novinky

            • 2. miesto v krajskom kole Školského pohára SFZ!

            •  

              V utorok, 16.5.2023 sa náš tím mladších žiakov zúčastnil krajského kola v malom futbale o Školský pohár SFZ.  Našu česť a farby školy hájili Boška Máximo, Dubovecký Adrián, Kohút Timotej, Krčmárik Alex, Matušica Samuel, Matuška Maximilián, Mikulec Timotej a Sojka Matej. Naša zostava nebola početná, ale o to viac bojovnejšia. Predpokladali sme, že už v tak pokročilej časti turnaja nás nebudú čakať žiadne ľahšie zápasy a v každom  budeme musieť dať do hry úplné maximum, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Všetky zúčastnené tímy boli rozdelené do dvoch skupín.. V „A“ skupine sa o boj do semifinále stretli školy Hlohovec, Zlaté Klasy a Sereď. V „B“ skupine Piešťany, Senica, Skalica. My sme po remíze 3:3 s hráčmi  Hlohovca a po víťazstve nad Zlatými Klasmi 6:4 postúpili z druhého miesta.  V semifinále po dvadsiatich minútach krásneho futbalu  bol stav nerozhodný 2:2, a tak prišla na rad penaltová lotéria. Naši chalani sa štyrikrát z bieleho bodu nepomýlili a brankár Samko nás perfektnou robinsonádou, pri ktorej vyrazil loptu mimo bránu, posunul do bojov o prvé miesto. Po krátkej porade v tíme, keď sme si určili naše pozície a hernú taktiku, boli sme odhodlaní zvíťaziť proti chlapcom z Hlohovca, s ktorými sme odohrali prvé stretnutie.  Bol to futbal „hore a dole“, bojovali sme o každú loptu, napadali hráčov, Samko sa blysol super zákrokmi. S posledným hvizdom bol opäť výsledok nerozhodný, tentokrát 4:4. Veľmi sme si priali dotiahnuť tento zápas do víťazného konca, ale súper bol nad naše sily a my sme prehrali „o prsia“ na penalty 2:4.  Nemohli sme sa v prvej chvíli z druhého miesta ani radovať, pretože sme boli sklamaní. Prišlo aj na slzy, za ktoré sa chlapci vôbec nemusia hanbiť. Až cestou späť, keď z nás opadli emócie, sme si uvedomili, čo sa nám podarilo a aký obrovský úspech sme dosiahli. Víťazom gratulujeme! Budeme im držať palce, pretože ich hra nás bude výborne reprezentovať na turnaji celého Slovenska.

              Dnes nie je dôležité bilancovať, kto koľko dal gólov, kto hral celý zápas alebo iba niekoľko minút. Dne sme bojovali telom aj dušou za našu školu a za čo najlepší výsledok. Dnes sme zmerali sily s tými najlepšími a osem hráčov ukázalo, že majú radi futbal, že sú bojovníci ako sa patrí a vedia prijať aj porážku, ktorá ich posúva ďalej. Tešíme sa na ďalšie spoločné športové podujatia.

              Pavlína Radimáková a Mgr. Marko Baran

            • Turnaj o Pohár dekana Serede je tu opäť!

            •  

              Dňa 12.5. 2023 sme nezanevreli na športovú udalosť obrovských rozmerov pravidelne sa konajúcu na našej škole. Turnaj v stolnom tenise, ktorého myšlienku pred mnohými rokmi priviedol na svet bývalý pán školník, Vladimír Kristiek, v spolupráci s vtedajším pánom dekanom, sme si pripomenuli už pätnástykrát. Hoci si pán Kristek už užíva zaslúžený dôchodok, stále sleduje dianie na škole a nezanevrel ani na svoje dieťa v podobe stolnotenisového turnaja, keď sa ho aj tento rok zúčastnil ako čestný hosť. Deťom poskytoval cenné športové rady a nás ostatných obohacoval zaujímavými príbehmi z minulosti. Čas na športové podujatie si urobil aj seredský dekan, vysokodôstojný pán Mgr. Ing. Ján Hallon, ktorý svoju vždy pozitívnu náladu prenášal na všetkých okolo.

               

              Turnaj začal niečo po ôsmej hodine rannej, keď ho prišla slávnostne otvoriť riaditeľka školy, pani Ing. Monika Kroláková v spoločnosti pána dekana. Obaja všetkým zúčastneným venovali niekoľko pekných a motivačných slov. A mohlo sa začať hrať! Do turnaja sa prihlásilo 36 žiakov z celého druhého stupňa a tí boli následne rozdelení na dve skupiny po 16 a 20 žiakov. V prvej skupine pavúka sa predstavili žiaci 5. a 6. ročníka. V druhej skupine sa prezentovali žiaci 7.,8. a 9. ročníka. V prvom kole hrajúcom sa na jeden víťazný set do 11 bodov bola eliminovaná polovica hráčov. Tí však nemuseli zúfať, lebo automaticky boli preradení do súťaže o Cenu útechy. Veľkým prekvapením bolo vypadnutie Andreja Mánika, víťaza minuloročného turnaja. Druhé kolo hlavnej súťaže sa už hralo na dva víťazné sety do 11 bodov. Zápasy boli čoraz vyrovnanejšie a napätie počas nich sa dalo krájať. Nikto sa neprezentoval dominantnými výkonmi, tým pádom každý mal šancu uspieť. 3. kolo predstavovalo štvrťfinále, ktoré bolo hrané na tri víťazné sety do 11. V tomto kole sa objavila aj divoká karta, išlo o hráča vypadnutého v druhom kole, ktorý si vysúťažil druhú šancu. Divokú kartu nakoniec vybojovala Barbora Sokolová. Napínavé zápasy po urputných bojoch nakoniec odhalili semifinalistov. Z prvej skupiny sa stretli Samuel Chatrnúch a Lukáš Lenčéš. V tej druhej sa o postup do finále pobilo trio Tamara Gablíková, Barbora Sokolová a Matej Lenčéš, kde hrali štýlom každý s každým na dva víťazné sety. Neskúsený Samuel bol proti ostrieľanému Lukášovi viac ako dôstojným súperom, ale Lukáš Lenčéš potvrdil úlohu miernejšieho favorita a črtalo sa finále dvoch bratov, ktoré chceli narušiť dve deviatačky.  V prvom semifinálovom zápase druhej skupiny sa stretli Matej Lenčéš a Tamara Gablíková. Vyrovnaný zápas sa rozhodoval v treťom sete, keď ho nakoniec vo svoj prospech zlomila Tamara. V ďalšom zápase sa stretla Tamara proti spolužiačke Barbore. Aj tento duel priniesol mnoho pekných momentov a na konci sa z víťazstva tešila Tamara. V turnaji  Ceny útechy nakoniec zvíťazil Andrej Mánik, 3. miesto v hlavnej súťaži ukoristil Matej Lenčéš a nás čakalo už len finále. Tamara vs. Lukáš, len jeden z nich mohol zdvihnúť nad hlavu dekanov pohár. Lukáš bol namotivovaný, keďže chcel oplatiť Tamare prehru svojho staršieho brata. Toto dievča sa však nevzdalo len tak ľahko, ale Lukáš Lenčéš vo finále hranom na dva víťazné sety bol strojovo presný pri každom údere a využil každé drobné zaváhanie svojej súperky, čím získal pre seba oba sety a stal sa celkovým víťazom turnaja.

               

              V závere chcem poďakovať všetkým, ktorí sa na celom podujatí podieľali a prispeli tak svojím dielom k tomu, aby bolo všetko na najvyššej možnej úrovni, či už pani upratovačkám, ktoré sa postarali o čistotu v telocvični. Pánovi školníkovi, ktorý pripravil stoly. Pani sekretárke, ktorá pripravila pohostenie. Pani riaditeľke, že nám umožnila turnaj zorganizovať. Pánovi dekanovi a pánovi školníkovi Kristekovi, že nás poctili svojou prítomnosťou. Žiakom, ktorí sa podieľali na pripravovacích a upratovacích prácach v telocvični. Ale hlavne našej Pavlínke Radimákovej, ktorá posunula toto podujatie opäť o level vyššie a svojimi geniálnymi nápadmi ho priviedla k dokonalosti. Hoci na nej už bola badateľná únava, nezastavila sa a každý detail sa snažila ešte viac vyšperkovať. Ďakujeme Pavli!

               

              Marko Baran

            • Florbalový sviatok v ŠKD

            •  

              V piatok 28. 4. pre nás pani vychovávateľky zorganizovali turnaj vo florbale. Veľmi sme sa
              naň tešili a vopred usilovne trénovali. Turnaj sme zahájili slávnostným nástupom, kde sme z
              plných pľúc zakričali: „Hurá, hurá, hurá!” Následne sme sa rozdelili do štyroch tímov po
              šiestich hráčoch, zvolili sme si svojho kapitána, vymysleli názov, pokrik a mohlo sa začať.
              Atmosféra bola skvelá, pretože každé družstvo malo vlastný fan club, hrala nám hudba a
              roztlieskavačky vyplnili tancom voľné chvíle medzi zápasmi. Bojovali sme o každú loptičku
              ako levy, vzájomne sme sa povzbudzovali, dali sme do hry úplne maximum. Zvíťaziť mohli
              iba tí najlepší a my gratulujeme víťaznému tímu. Radosť sme ale mali všetci, pretože nie je
              nič krajšie, než sa skvele zabaviť športom.

              Pavlína Radimáková

              Florbalový sviatok v ŠKD

            • Loptové virtuózky sa predviedli v krajskom kole vybíjanej

            • V stredu sme plné očakávania išli na krajské kolo vybíjanej. Cesta bola náročná, keďže sme zo školy odchádzali o 5:45. Vlakom sme dorazili až do Senice, odkiaľ sme autobusom išli ku škole, kde sa to všetko začalo. Boli sme rozdelené do dvoch skupín po 3 a 4 tímy. Našimi súperkami boli hráčky zo Skalice, Piešťan a Cerovej. V tejto skupine sme jasne zvíťazili a postúpili do semifinále. Tu išlo už o všetko. V tomto zápase sme si, bohužiaľ, vybrali našu slabú chvíľku a prehrali sme s veľkým smútkom v pomere 11:16 s našimi súperkami z Kľačan z druhej skupiny. To nás posunulo nižšie na zápas o 3.miesto, ktoré sme po udržiavanej remíze prehrali o "OŠUCH". Keďže rozhodca nesprávne posúdil situáciu, skončili sme po našom O-Š-U-CH-U na 4.mieste a v sklamané z toho, že na úrovni krajskej súťaže môže prísť k podobnému “zarezaniu”. Avšak úsmev na tvári nám vyčarila pani učiteľka Radimáková za naše PRÁVOM získané jednotky z telesnej výchovy. Ceníme si našich spoločných chvíľ, všetku podporu našej školy a ďakujeme za všetky modlitby, ktoré boli za nás vyslovené.

               

              Tím: Vanesa Vondenová (kapitánka), Ema Sojková, Zara Sojková, Hana Dúdiková, Lucia Kurbelová, Lucia Rutová, Paulína Kmecová, Amálie Radimáková, Miriam Rampašeková, Sandra Sklenárová, Linda Tóthová

            • Sviatok našich mamičiek

            •  

               

               

              ​​​​​​​

              Ani sa nenazdáme a opäť tu budeme mať 2. májovú nedeľu – Deň matiek. V tento deň si viac ako inokedy uvedomujeme, čo pre nás naše maminky, mamičky, mamky znamenajú, za čo sme im vďační, aké poklady nám v nich dobrý Pán Boh dal. Isto už premýšľame aj nad vhodným darčekom pre ne k tomuto sviatku. Máme pre vás ponuku obdarovať ich netradične. Kúpme svojej mamičke, babičke levanduľové srdiečko, ktoré vyrobili mamičky v núdzi, a tak im pomôžme preplatiť nájom na bývanie, lieky alebo škôlku pre deti!  Akciu organizuje O. Z. MAJÁK NÁDEJE. Srdiečko stojí 2,- eurá a budeme si ho môcť kúpiť v našej škole od 3. mája do 12. mája vždy pred vyučovaním vo vestibule (do vypredania zásob). Budeme tak nositeľmi nádeje pre niekoho, kto ju stráca.                                         

              A. Kojšová

               

              ​​​​​​​

               

              ​​​​​​​

               

                                            

               

            • Mesiac lesov

            • Apríl je už mnoho rokov označovaný ako mesiac lesov. Preto žiaci celého 1. stupňa našej CZŠ venovali v posledných týždňoch pozornosť predovšetkým ich dôležitosti a ochrane. V okolí nášho mesta nedisponujeme rozsiahlymi lesnými plochami. O to viac bolo pre nás významné sa tejto téme venovať a uvedomovať si ich vzácnosť.

              Deti sa veľa naučili prostredníctvom pestrých aktivít, či už počas doobedňajšieho vyučovania a následne v ŠKD. Samé si uvedomili mnoho dôležitých skutočností. Zopakovali si vedomosti, ktoré už získali od svojich rodičov alebo vďaka pani učiteľkám, či z múdrych učebníc.

              Čo sa nám spoločne podarilo?

              Deti rozvíjali kreativitu prostredníctvom pocitovej maľby – podfarbenej počúvaním klasickej hudby s jarnými motívmi, debatovali o ochrane lesov, pozorovali dianie v prírode, hrali sa lesné hry, vďaka čítaniu s porozumením sa dozvedeli, ako veverička Esterka zachránila les. Prostredníctvom tvorivej dramatizácie si skúšali správanie sa a život zvierat v lese, vytvorili vlastné príbehy. Určovali a triedili, čo do lesa patrí a čo nie, vyrábali erby, plagáty pre návštevníkov lesa, tvorili koláže z rôznych materiálov, skladali lesné puzzle...

              Žiaci vytvorili krásne spoločné projekty, prejavili svoj záujem o tému ochrany lesov a prírody vôbec a skutočne svojou aktívnou činnosťou ukázali, že im nie je ľahostajná. Naopak, pristupovali k nej s vážnosťou a najmä s radosťou.

               

              Príbeh:

              Rozprávkový les

               

              Kde bolo tam bolo, bol raz jeden krásny zelený  hustý rozprávkový les. V tomto lese žilo veľmi veľa zvieratiek. Celým lesom sa ozýval nádherný vtáčí spev. Tento spev privolal všetky lesné zvieratká. Ako prvý prišiel medveď, za ním líštička Kmotrička, zajačik Ušiačik, ježko Bežko, srnka Trnka, jeleň Zeleň, veselá ryšavá veverička, bračekovia mravčekovia, roháč a kóóóóópec ďalších zvieratiek. Spev bol taký krásny , že všetky zvieratká začali od radosti tancovať. Líštička Kmotrička sa roztancovala až tak, že sa jej zatočila hlava a zgúľala sa do studeného jazierka. Začala kričať o pomoc: „Pomóc, pomóc, zachráňte ma!“ Keďže boli všetky zvieratká kamaráti, pomohli jej dostať sa z jazierka von. Pri tejto namáhavej práci sa však zranila srnka Trnka. Poranila si tak veľmi svoju nôžku, že sa nevládala postaviť. Zvieratká sa pokúsili pomôcť jej, no nešlo to, a preto sa rozhodli ísť za pánom horárom, ktorý býval neďaleko v lesíku v drevenej chalúpke. Poprosili ho o pomoc ich rečou a pán horár sa vybral spolu so zvieratkami za srnkou Trnkou. Keď ju zbadal, ani chvíľku nezaváhal a ošetril jej zranenú nôžku. Zobral si ju domov, kde sa o ňu staral, až kým sa jej nôžka nezahojila. Hneď, ako sa srnka Trnka postavila na svoju už zahojenú nôžku, išiel sa s ňou rozlúčiť pán horár do lesa. Všetky lesné zvieratká sa tak veľmi tešili, že si spolu opäť zatancovali a zamaškrtili na lesných dobrotách.

              Autori príbehu: ŠKD IV. Oddelenie

              Vychovávateľky ŠKD

          • Šťastná devina
            • Šťastná devina

            • 26. 4. 2023 sa náš futbalový tím v zostave Boška Máximo, Dubovecký Adrián, Kohút Timotej, Krčmárik Alex, Lenčéš Lukáš, Matušica Samuel, Matuška Maximilián, Mikulec Timotej, Sojka Matej zúčastnili okresného kola súťaže Školský pohár SFZ – futbal žiakov ZŠ v Galante. Chlapci svojou šikovnosťou a športovým nadaním porazili postupne tímy ZŠ Veľká Mača 12:0, ZŠ Juraja Fándlyho 4:2 a ZŠ Mostová 7:3 a postúpili do krajského kola. Gratulujeme a želáme im veľa úspechov v ďalších zápasoch, ktoré sa budú hrať 16.5. 2023 v Kopčanoch.

              Boška Máximo 11 gólov

              Sojka Matej 8 gólov

              Mikulec Timotej 3 góly

              Šťastná devina

              Pavlína Radimáková a Mgr. Marko Baran

            • Ďalší úspech našich olympioničiek

            • Dňa 25. 4. sa v Trnave konalo diecézne (krajské) kolo Biblickej olympiády. Naše dievčatá Petra Bednárová, Katarína Javorová a Laura Korytárová z 8. ročníka na ňom reprezentovali našu školu, naše mesto i náš dekanát. Obsadili  nádherné 2. miesto. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu a zo srdca blahoželáme!    A. Kojšová

            • Zápis

            • Zápis žiakov sa uskutoční 28. 4. 2023 od 14.00 do 17.30 a 29.4. 2023 do 9.00 do 12.00. Viac inf ZÁPIS

               

          • Povedali sme STOP odpadu!
            • Povedali sme STOP odpadu!

            • Odpad. Slovo evokujúce primárne niečo negatívne. Je ním zamorená svetová súš, vodstvo, ale už aj obežná dráha. Je všade okolo nás, sme ním vyslovene zamorení. Môžeme ho definovať ako produkt vytvorený človekom, ktorý sa javí ako nepotrebný, nadbytočný, nevyužiteľný a zároveň sa stáva záťažou pre  životné prostredie. Odpadom sa môže stať čokoľvek od plastového obalu cukríka až po havarované ropné tankery. Všetky tieto človekom nepoužívané veci závažným a negatívnym spôsobom ovplyvňujú faunu a flóru po celom svete, a v konečnom dôsledku aj nás, ľudí. Hoci si uvedomujeme mnohé riziká plynúce z nadmernej tvorby odpadu, každým rokom ho produkujeme viac a viac. Napriek alarmujúcim číslam sa stále nájde veľa ľudí, ktorí bez akýchkoľvek výčitiek odhodia mikroténové vrecko do trávy alebo starý elektrospotrebič do jazera…

              V stredu 26.4. 2023 sa naša škola rozhodla bojovať proti znečisťovaniu v jej okolí tým, že sme sa zúčastnili akcie Smeťobranie”. Triedni učitelia pripomínajúci armádnych veliteľov rozdelili a vyznačili sektory na mape mesta Sereď, v ktorých sa následne mali uskutočniť boje proti odpadkom. Jednotlivé triedy ala prápory vyzbrojené rukavicami a vrecami na odpadky sa urputne pustili do fyzicky náročnej bitky. Hoci mal nepriateľ prevahu a vyskytoval sa takmer všade, nakoniec sa nám ho podarilo poraziť a odstrániť z okolia našej školy. Deti si pobyt na čerstvom vzduchu užili a zároveň aj uvedomili, koľko smetí sa môže nachádzať na relatívne malom priestore. Medzi najzaujímavejšie kúsky, ktoré sme našli voľne sa povaľovať, patrili: dámske šaty, držiak na fľašu, stará metla, zapaľovače, zubné kefky, rúž na pery…

              Produkciu odpadu v  súčasnosti nevieme zastaviť, no dokážeme ju zmierniť. Ale hlavne, čo môže urobiť každý jeden z nás, je to, ako so svojím odpadom naloží. Či ho bude triediť do patričných kontajnerov alebo ho barbarsky odhodí do trávy. Rozhodnutie je len na nás.

                                                                                                                                             Mgr. Marko Baran

            • Deň Zeme

            • Deň Zeme sa oslavuje pravidelne v rovnaký dátum, a to konkrétne 22. apríla. Významný sviatok pre našu planétu tento rok píše už svoje 53. výročie. V tento deň sa konajú environmentálne aktivity, ktorými sa snažíme zmierniť dopady ľudskej činnosti na životné prostredie. V našej škole sme si tento sviatok pripomenuli včera celodenným zážitkovým učením. Žiaci absolvovali netradičné vyučovanie s množstvom zaujímavých aktivít, ktoré si pre nich pripravili učitelia prírodovedných predmetov spolu so žiakmi 9. ročníka. Recyklovali papier, triedili odpad, spoznávali hlasy vtákov, riešili hádanky ... A aby nezostalo iba pri získavaní teoretických vedomostí, budúci týždeň sa zapojíme do „Smeťobrania“ a vyčistíme časť nášho mesta od odpadkov.

              DEŇ ZEME 2023

               

               

          • Futbalová radosť pokračuje - Detská liga v malom futbale
            • Futbalová radosť pokračuje - Detská liga v malom futbale

            • Dňa 18.4. 2023 sa uskutočnilo 2. kolo Detskej ligy v malom futbale. V prvom kole sme si na konto pripísali dve víťazstvá, na ktoré sme chceli nadviazať. Čím by sme sa priblížili k prvenstvu, a tak si zabezpečili postup na celoslovenský záverečný turnaj. Aj tentokrát sme v kategórii U13 hrali proti tímom zo ZŠ J. Fándlyho v Seredi a ZŠ z Paty. Pre priaznivé poveternostné podmienky počas rána sa celé podujatie konalo vo vonkajších priestoroch ZŠ J. Fándlyho. Avšak po našom príchode do areálu začalo slabo pršať. Prvý zápas sme odohrali proti domácej ZŠ J. Fándlyho na mierne mokrom umelom povrchu, ktorý sa podpísal na kvalite hry. Celý zápas mal vyrovnaný priebeh a hra sa prelínala z jednej strany na druhú, oba tímy sa však vyvarovali väčším chybám. Prvým gólom z nohy Timoteja Mikulca sme získali sebadôveru a súperovho brankára zaťažili ešte dvomi gólmi, keď sa presadil, kapitán tímu, Máximo Boška a druhou presnou trefou v zápase Timotej Mikulec. Záverečné skóre bolo 3:0 v náš prospech. Počasie bolo typicky aprílové a my sme nevedeli, ako to ovplyvní náš nasledujúci zápas, keďže ešte pár minút pred výkopom husto pršalo. Proti chlapcom zo ZŠ v Pate sa nám podarilo skórovať podstatne skôr, keď góly dali opäť Timotej Mikulec a dva Máximo Boška. K týmto borcom sa pridal ešte Matej Sojka. V závere pri širšej rotácii hráčov sme inkasovali, čo nás však nemrzelo a víťazstvo sme si už postrážili.

              So štyrmi víťazstvami máme už takmer isté prvé miesto v regióne Sereď, čo nám zabezpečuje postup na celoslovenský záverečný turnaj. Veľká vďaka patrí všetkým chlapcom, ktorí svojím futbalovým umením, športovým duchom, úspechmi robia radosť celej škole a budujú jej dobré meno.

               

              Víťazná zostava:

              Máximo Boška                                      Timotej Mikulec

              Adrián Dubovecký                                Matej Sojka

              Samuel Matušica                                   Lukáš Lenčéš

              Timotej Kohút                                       Alex Krčmárik

              Maximilián Matuška

               

              Marko Baran

            • Tvorivé dielne

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne.

              Veľká noc je pre kresťanov oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista po jeho ukrižovaní. Veľkonočný týždeň či veľkonočné sviatky pozná takmer každý jeden z nás. Medzi symboly Veľkej noci patria: veľkonočný baránok, zajačik, korbáč, vajíčko, voda, kríž, bahniatka. Aby sme si skrášlili naše domovy či príbytky takýmito symbolmi, vybrali sme sa dňa 4. a 5. apríla spolu s našimi deťmi z ŠKD na Veľkonočné tvorivé dielne do Mestského múzea v Seredi. Srdečne nás privítala teta Majka Diková, ktorá nás rovno zaviedla k remeselníkom. Tí nám ochotne predviedli rôzne techniky, kreativitu, vlastnú fantáziu, svoje zručnosti a výrobky, ktoré vytvorili ich šikovné ruky. Naučili sme sa veľa nového a naše výrobky, ktoré sme si s ich pomocou mohli vyrobiť, sme si odniesli aj domov. Vychovávateĺka S. Pekaríková

          • 7 statočných
            • 7 statočných

            •  vybojovalo postup do okresného kola Školského pohára SFZ

              V stredu 12.4. 2023 sa naši futbalisti v oslabenej zostave, keď sa len siedmi hráči - Máximo Boška, Samuel Matušica, Maximilián Matuška, Adrián Dubovecký, Matej Sojka, Timotej Mikulec a Alex Krčmárik; z pôvodnej desaťčlennej nominácie zúčastnili skupinového kola Školského pohára SFZ žiakov vo futbale. V našej skupine bolo päť tímov. Hralo sa systémom každý s každým. V poli boli štyria hráči + bankár na 20 minút. Prvý zápas sme odohrali proti tímu Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi, ktorý sme remizovali 3:3. V druhom zápase proti ZŠ JAK v Seredi sme boli herne lepší, ale ich brankár tím podržal a zápas opäť skončil remízou, tentokrát 1:1. Túžba našich chlapcov po postupe bola obrovská a po dvoch remízach, sme museli vo zvyšných zápasoch zabojovať naplno a sledovať aj výsledky súperov. Stanovili sme si presné taktické pokyny na zlepšenie hry, zdôraznili sme si význam spolupráce a bojovnosti o každú loptu, prízvukovali sme aj precíznejšie obsadzovanie a bránenie hráčov. Keď sme nehrali, sledovali sme zápasy súperov a snažili sa odhaliť slabiny ostatných. Proti ZŠ Pata sme vyhrali vysokým rozdielom 7:1 a tak živili šance na postup. V poslednom zápase proti ZŠ Sídl. SNP z Galanty sme podali najlepší výkon za celý deň a zvíťazili vysoko 8:1. Sen sa stal skutočnosťou a my sme si zabezpečili postup do okresného kola, ktoré sa bude konať 26.4. 2023 v Galante. Držte nám všetci palce! Na záver musíme poďakovať našim siedmym statočným, ktorí odmakali štyri náročné zápasy vo vysokom tempe. Vyzdvihnúť však musíme výkony Máxima Bošku a Mateja Sojku, pretože čo dnes stvárali títo borci, možno označiť za futbalovú symfóniu. 

               

               

              Pavlína Radimáková a Marko Baran

            • Pozvánka – rodičovské stretnutie, triedne schôdzky

            •             Riaditeľka  CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi pozýva rodičov na triedne rodičovské spoločenstvá 1. až 9. ročníka, ktoré sa uskutočnia dňa 17. apríla 2023 (pondelok)  v jednotlivých triedach CZŠ.

              1. stupeň (1. až 4. ročník) o 16.00 hod.

              2. stupeň (5. až 9. ročník) o 16.30 hod.

            • Oznam

            • Z organizačných dôvodov bude dňa 13.4. 2023 (štvrtok) skrátené vyučovanie do 12.30. (vyučovanie končí piatou vyučovacou hodinou) ŠKD bude v tento deň do 15.00 hod.

                                                                                                                     Ing. Monika Kroláková

                                                                                                                           riaditeľka školy
               

          • Naše folkloristky
            • Naše folkloristky

            • Súťaž Folklórna Sereď je už 15 rokov dôkazom, že folklór stále žije a teší sa úcte nielen staršej generácie, ale aj medzi deťmi a mládežou. Aj naše speváčky Terezka Skupinová, Sára Drešková a Paulína Kmecová si obliekli pestré kroje a zaspievali po dve ľudové piesne. Hoci v silnej konkurencii neuspeli, popoludnie plné pôsobivých speváckych výkonov spolu s  prehliadkou najkrajších krojov z nášho regiónu, bolo pre nás všetkých obohatením. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu našej školy a veríme, že nás ešte mnohokrát potešia svojím spevom.

              Zuzana Kubányiová